Redactie 112 0 reactie(s) wo 08 augustus 2018, 17:27

Sluiting schuur in Ederveen vanwege hennepkwekerij

Laatst bijgewerkt: maandag 17:49 uur

EDERVEEN – Dinsdag 7 augustus heeft de gemeente Ede een schuur in Ederveen gesloten in verband met de vondst van een hennepkwekerij. Burgemeester René Verhulst heeft dit besluit genomen op grond van de Opiumwet. Een hennepkwekerij is gevaarlijk en strafbaar. De sluiting betekent dat de komende zes maanden niemand de schuur mag betreden. Ook de eigenaar niet.

De aanpak van georganiseerde criminaliteit, ook wel ondermijning genoemd, is één van de speerpunten van de burgemeester van Ede. Een hennepkwekerij is een voorbeeld van georganiseerde criminaliteit, waarbij de onder- en bovenwereld zich vermengd. Het gaat hier om een legaal gebouwde schuur, die wordt gebruikt voor illegale activiteiten, namelijk hennepteelt. Burgemeester Verhulst: “Misdaad mag niet lonen. Daarom treden politie en gemeente gezamenlijk streng op tegen hennepkwekerijen en drugslabs”.

Bewust maken

De gemeente Ede roept haar inwoners op te voorkomen dat zij zelf onbedoeld meewerken aan criminele activiteiten en ook criminele activiteiten die zij zien te melden. Ondermijnende criminaliteit komt namelijk overal voor en kan iedereen raken. Indiciatoren van een hennepkwekerij zijn bijvoorbeeld; roosters op opmerkelijke plekken aan de gevel of het dak, wateroverlast of vochtproblemen, zoemend of ronkend geluid (van ventilatoren), kunstlicht en/of licht in een ruimte dat altijd blijft branden, installatie van camera’s of beveiliging, afgeplakte ramen en deuren die altijd dicht zijn.

Burgemeester Verhulst: “Politie, justitie en de gemeente hebben de hulp van alle inwoners nodig om hennepteelt tegen te gaan. Ik roep onze inwoners op om bij vermoedens van een hennepkwekerij of drugslab melding te doen bij de politie. Zo kunnen we gezamenlijk de strijd tegen georganiseerde criminaliteit voeren”.

U kunt vermoedens van een hennepkwekerij of drugslab in uw pand of omgeving melden via:

Meldpunt politie: 0900-8844 of (bij spoed) 112;
Meld Misdaad Anoniem (M): 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.