Redactie algemeen 0 reactie(s) do 29 november 2018, 16:56

Bison Futé voorspelt een druk Frans wegennet

Laatst bijgewerkt: maandag 17:44 uur

De Franse verkeerswebsite Bison Futé waarschuwt gebruikers van het Franse wegennet voor ellende in het verkeer tijdens de vakantieperiode. Vooral de komende zaterdagen wordt op het Franse wegennet veel hinder verwacht. Tijdens de maand juli wordt het verkeer op de A4 tussen Dormans en Reims bovendien langs beide zijden gehinderd. Zaterdag 4 augustus 2018 wordt door Bison Futé zelfs als zwarte zaterdag bestempeld. Die dag zullen veel Europese vakantiegangers de baan op gaan met razend druk verkeer en veel heisa tot gevolg. Verwacht file op vrijwel het hele Franse (hoofd)wegennet. Vooral rond Parijs en Nantes en op de Autoroute du soleil van Parijs via Lyon naar Marseille zal de drukte te voelen zijn.

Enkele tips om de verkeersellende te beperken
Om de hinder en het ongemak te beperken, is het het verstandig om je route te plannen en onderweg te luisteren naar verkeersberichten. Vermijd het vertrek op zaterdag indien mogelijk. Een autorit naar het Zuiden zal op vrijdag of op zondag veel sneller en dus aangenamer verlopen. Uiteraard is dit niet voor iedereen een optie. Wie toch op zaterdag vertrekt, denk aan de hitte tijdens de rit. Het kan erg warm worden, vooral in de files. Vermijd het rijden tijdens de heetste momenten van de dag (tussen 12 en 15 uur). Zorg voor voldoende water en drink regelmatig. Let op uitdrogingsverschijnselen bij jonge kinderen. Zorg ook dat je niet vermoeid raakt tijdens de rit. Een pauze om de twee uur wordt aangeraden. Vermoeidheid leidt immers elk jaar tot ongevallen en dus tot meer verkeersellende. Een (extra) autoverzekering afsluiten kan wenselijk zijn. Niet elke verzekering dekt bijvoorbeeld pechhulp of vervangend vervoer. Zorg dat je dit checkt voordat je op vakantie gaat. Zo kom je niet voor onverwacht hoge kosten te staan. Zorg er daarnaast voor dat je auto in goede staat is. Installeer bijvoorbeeld een zonneschermen in de wagen en kijk naar de bandenspanning. 

Wees je er vooral bewust van dat de verkeershinder wel enigszins beperkt, maar niet helemaal voorkomen kan worden. Op enkele geluksvogels na zullen alle gebruikers van het Franse wegennet op zwarte zaterdag ongemak ervaren.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.