Redactie algemeen 0 reactie(s) di 18 december 2018, 20:27

Aanpak ondermijning, verkeersveiligheid, woninginbraken

Laatst bijgewerkt: maandag 17:43 uur

EDE – Veiligheid in de wijk, ondermijning, verkeersveiligheid, en de aanpak van woninginbraken. Dit zijn vier van de negen thema’s van het Integraal Veiligheidsplan 2019-2022, dat het college van burgemeester en wethouders vandaag heeft vastgesteld.

Het Integraal Veiligheidsplan schetst de ambities van het college van B en W voor een zo goed en veilig mogelijk woon- en leefklimaat voor inwoners, ondernemers en bezoekers van de gemeente Ede. Burgemeester René Verhulst: “De afgelopen periode is er een positieve tendens zichtbaar in de veiligheidscijfers, maar toch is het noodzakelijk om alert te blijven. Dit plan geeft onze focus weer voor de komende vier jaar en maakt zichtbaar wat we willen bereiken”. De gemeente heeft de regie over het lokale veiligheidsbeleid. Hierbij zoekt de gemeente afstemming met de veiligheidspartners zoals politie en het openbaar ministerie.

Samen met anderen

Het veiligheidsplan heeft nauwe verbinding met verschillende beleidsterreinen van de gemeente zoals jeugdzorg en welzijn, wonen, mobiliteit, participatie en handhaving. Steeds vaker is de aanpak van veiligheidsvraagstukken bovendien wijk georiënteerd. Ook bij de wijkteams staat veiligheid hoog op de agenda.

Thema’s

In het Integraal Veiligheidsplan2019-2022 zijn de doelstellingen en ambities opgenomen voor de komende jaren. Dit leidt tot de volgende negen hoofdpunten:

  • Wijkveiligheid
  • Ondermijning
  • Jeugdcriminaliteit
  • High Impact Crimes
  • Preventie radicalisering en tegengaan polarisatie
  • Aanpak personen met verward gedrag
  • Veilig uitgaan
  • Rampen- en crisisbeheersing
  • Verkeersveiligheid
Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.