Redactie 112 0 reactie(s) ma 18 februari 2019, 18:20

Gaslek in woning Ede verraadt hennepkwekerij

Laatst bijgewerkt: maandag 17:41 uur

EDE – Afgelopen weekend werd er door een bewoner op de Groevenbeek in Ede een gaslek gemeld. Bij inspectie door brandweer en politie, bleek er een in opbouw zijnde hennepkwekerij in de woning te zijn. Kennelijk was bij het boren van de gaten voor de ontluchting hiervan de gasleiding geraakt, waardoor de woning inmiddels al vol gas stond.

Toen agenten ter plaatse kwamen, viel het al op dat de ramen dichtgeplakt waren en dat er ventilatoren in de woning hingen. Toen zij verder zochten, ontdekten zij de in opbouw zijnde kwekerij.

De bewoner is aangehouden voor het treffen van voorbereidingshandelingen voor het vervaardigen van softdrugs en voor het opzettelijk in gevaar brengen van anderen door middel van brand of ontploffing.

Het hebben van een hennepkwekerij brengt een enorm gevaar voor de directe omgeving met zich mee. De politie roept dan ook op te melden als u in de omgeving een sterke henneplucht ruikt, het opvalt dat er ramen dichtgeplakt zijn, condens op de ramen zit of dat er in een ogenschijnlijk leegstaand pand veel activiteiten plaatsvinden.

De aanpak van de ondermijning, waar onder andere de drugsproductie onder valt, heeft bij de politie een hoge prioriteit!

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.