Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 01 april 2019, 21:12

Lekker racen in het buitengebied in een zelfgemaakte rallyauto

Laatst bijgewerkt: maandag 17:38 uur

Alcohol en te hard rijden. Het zorgt nog altijd voor de nodige ongelukken. Soms met dodelijke afloop. Om daar aandacht voor te vragen, slaan we als gemeente de handen ineen met brandweer en politie. En deze keer op een andere wijze dan normaal.

Op 3 augustus zou het moeten plaatsvinden. De Keten Rally 2019. Lekker racen in het buitengebied in een zelfgemaakte rallyauto. Of langs de route kijken met een biertje in de hand. Want ´rally en bier is plezier’. Alle keten van De Klomp tot Harskamp mochten meedoen. Geld voor het evenement werd ingezameld via de waardebonnen van Ede Doet.

Beetje vreemd?

Is het niet een beetje vreemd dat een evenement als dit zelfs de steun van de gemeente krijgt? Zeker, want het is een 1 aprilgrap. Maar niet zomaar één. Het is een gezamenlijke campagne van de gemeente Ede, brandweer en politie. Hiermee willen we de aandacht vragen van iedereen die houdt van autorijden en een drankje in de keet of kroeg. Burgemeester René Verhulst: “We zien elk jaar nog tientallen ongelukken met jonge bestuurders in ons landelijke gebied. Vaak door te hard rijden in combinatie met alcohol. Met deze actie hopen we dat de jongeren nog eens nadenken over deze combinatie. En vervolgens óf de auto, óf de drank laten staan. Denk aan je eigen veiligheid, maar ook die van je medeweggebruikers. Pas op je leven!”

Op 1 april hebben politie, brandweer en gemeente een toelichting gegeven aan iedereen die langskwam op de Hoge Valkseweg in Wekerom. Daarbij gingen zijn in gesprek passanten over de risico’s van alcohol in het verkeer. Een deel van deze weg was ingericht als circuit, om juist te benadrukken dat de weg geen circuit mag zijn.

Terugkrijgen donatie

Hebt u uw cheque of saldo van Ede Doet gedoneerd aan de Keten Rally 2019? Dan heeft u dat op 2 april teruggekregen. Deed u de donatie met account? Dan vindt u de waarde daar terug. Heeft u geen account? Dan ontvangt u een nieuwe cheque. Natuurlijk ontvangen donateurs die gebruikmaakten van iDeal hun donatie terug op hun bankrekening.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.