Redactie 112 0 reactie(s) zo 23 juni 2019, 20:11

Mysterieuze ‘brand’ onder fietspad in Ede

Laatst bijgewerkt: maandag 17:35 uur

EDE – De brandweer van Ede-Stadspoort is zondagavond 23 juni rond half acht in actie gekomen voor een niet alledaagse melding. Aan de Frankeneng in Ede woedt ‘brand’ onder een fietspad ter hoogte van Boels Verhuur.

Onder het asfalt van het fietspad bleek een hitte punt te zitten en inmiddels een gat te hebben veroorzaakt in het wegdek. De brandweer doet onderzoek naar wat er zich precies afspeelt onder het asfalt, en maakt het gat voorzichtig groter. Volgens een omstander kwamen er vonken uit het gat, een andere verteld dat er ook stadsverwarming leidingen zouden liggen. De brandweer bevelvoerder geeft desgevraagd aan dat de oorzaak van de hitte nog onduidelijk is, en dat er onderzoek wordt gedaan. De Frankeneng is afgesloten voor al het verkeer.

Update

Zover bekend gaat het nu om een aardgaslekkage. Vanuit Voorthuizen is een meetploeg van de brandweer onderweg. De omzetting rondom het gat is vergroot naar zo’n 80 tot 100 meter. De woordvoerder van de veiligheidsregio meldt dat een gasleiding mogelijk door een nog onbekende reden beschadigd is geraakt door de naastgelegen stoomleiding van de stadsverwarming. De brandweer niet nog niet wat de exacte omvang van de schade is en doet verder onderzoek. Netbeheerder Liander assisteert hierbij. Het is ook nog niet bekend of de biomassa centrale het werk stil moet leggen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.