Redactie 112 0 reactie(s) zo 28 juli 2019, 15:57

Drie jonge mannen aangehouden voor wapenhandel via internet

Laatst bijgewerkt: maandag 17:35 uur

EDE – Op 23 juli zijn drie jonge mannen uit Ede en Bennekom aangehouden voor wapenhandel en werden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Tussen halverwege juni en midden juli hebben we onderzoek verricht naar de illegale wapenhandel en kwamen daarbij twee jongens van 17 jaar en 18 jaar uit Ede en een 18-jarige uit Bennekom op het spoor. Hierbij werden meerdere wapens onderschept, waaronder ook een automatisch wapen.

Uit onderzoek bleek dat de wapens echt waren. Bij doorzoekingen in woningen werden verschillende soorten munitie en gegevensdragers in beslag genomen.

Er wordt onderzoek gedaan naar de rol van de drie mannen, maar we sluiten niet uit dat er meer mensen betrokken zijn bij deze illegale wapenhandel. Meerdere aanhoudingen worden daarom niet uitgesloten.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.