Redactie 112 0 reactie(s) di 06 augustus 2019, 19:55

Bekrassing auto in Ede loopt uit op poging doodslag

Laatst bijgewerkt: maandag 17:34 uur

EDE – Zondagavond kreeg de politie meerdere meldingen over iemand die auto’s aan het bekrassen was op de Rubensstraat in Ede. Ook waren er meerdere getuigen die belden over de gevaarlijke rijstijl van de verdachte.

De verdachte zou met een hoge snelheid gevlucht zijn. Door de hoge snelheid en het roekeloze rijgedrag van de verdachte zijn er bijna twee voetgangers overreden. De voetgangers konden nog net op tijd aan de kant springen om te voorkomen dat zij aangereden zouden worden. De verdachte is vervolgens uitgestapt en er ontstond een conflict tussen hem en een van de voetgangers.

Door informatie van oplettende getuigen konden agenten het adres van de verdachte achterhalen. Zij hebben zijn woning vervolgens omsingeld en zijn deur “geforceerd” waarna hij kon worden aangehouden.

De verdachte is daarna ingesloten op ons cellencomplex en wordt verdachte van vernieling en poging tot doodslag. Het rijbewijs van de verdachte is gezien zijn gevaarlijke acties ingevorderd en hij zal een rijvaardigheidsonderzoek van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) krijgen.

Er wordt nu onderzoek gedaan om te kijken of de verdachte ook betrokken is bij de eerdere bekrassingen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.