Redactie 112 0 reactie(s) za 16 november 2019, 13:36

Brand in schuur aan de Postweg snel onder controle

Laatst bijgewerkt: maandag 17:31 uur

LUNTEREN – Bij een boerderij aan de Postweg in Lunteren is zaterdagmorgen een brand uitgebroken. Een voemachine in de koeien stal stond in brand. 

De brandweer kwam ter plaatse en had de vlammen snel onder controle. Wel werd de brand volgens woordvoerder Alard Schimmel opgeschaald naar zeer grote brand, zodat er een vierde tankautospuit klaarstond voor gebruik. Dit voor het geval dat de stal door verdere rookontwikkeling ontruimd moest worden. 

In de stal stonden ook ongeveer een tweehonderd koeien. De brandweer en diverse boeren uit de omgeving hebben snel de zeilen aan de zijkant van de stal omhoog geschoven, zodat de rook snel uit de stal weg kon trekken. Geen van de koeien heeft uiteindelijk gevaar gelopen. Door de snelle inzet van de brandweer korpsen uit Lunteren en Ederveen en later Barneveld, Kootwijkerbroek en Ede is de brand beperkt gebleven. 

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.