Redactie 112 0 reactie(s) zo 15 december 2019, 17:44

Roemeen met vals Zweeds rijbewijs opgepakt in Otterlo

Laatst bijgewerkt: maandag 17:30 uur

OTTERLO – Op 12 december hield de politie een verkeerscontrole op de Apeldoornseweg, in de richting van Otterlo. Tijdens deze verkeerscontroles werd gelet op meer bijzonderheden dan alleen verkeersfeiten. Zo ook bij deze controle.

Agenten zagen op een bepaald moment een voertuig aankomen die Nederlandse export kentekenplaten voerde. Deze voertuigen zijn altijd interessant, omdat er aan bepaalde wettelijke eisen voldaan moet worden. Toen de agenten de bestuurder een stopteken gaven zagen zij dat er twee mannen in het voertuig zaten. Gezien de uiterlijke kenmerken kwamen de mannen vermoedelijk uit het Oosten van Europa. Toen de agenten de bestuurder om een rijbewijs vroegen kregen zij een Zweeds rijbewijs overhandigd. Dit was natuurlijk al vreemd.

Omdat aan de hand van een rijbewijs de nationaliteit en verblijfsstatus niet bepaald kan worden vroegen zij ook een reisdocument ter inzage. De bestuurder overhandigde een Roemeense identiteitskaart. De combinatie Zweeds rijbewijs met een Roemeense identiteitskaart, vonden de agenten erg afwijkend. Hierop heeft één van de agenten die gespecialiseerd is in het onderkennen van valse documenten het Zweedse rijbewijs nader bekeken. Aan de hand van de verschillende echtheidskenmerken werd duidelijk dat het Zweedse rijbewijs vals was. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar mag de man een verklaring geven waarom hij een vals rijbewijs in zijn bezit had.

Het Zweedse rijbewijs is in beslag genomen en zal naar de Koninklijke Marechaussee worden gebracht, waar het door een deskundige nader bekeken wordt.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.