Redactie 112 0 reactie(s) wo 18 december 2019, 21:55

Jongens uit Voorthuizen en Kootwijkerbroek opgepakt voor gooien zwaar vuurwerk naar motoragenten [update]

Laatst bijgewerkt: maandag 17:30 uur

AMERSFOORT – Op woensdagavond 18 december omstreeks 18.00 uur werd in de Hanzetunnel in Amersfoort met zwaar vuurwerk naar motoragenten gegooid. De politie heeft drie verdachten op heterdaad aangehouden. Twee motoragenten moesten naar het ziekenhuis vanwege ernstig oorsuizen.

De twee motoragenten begeleidden een stoet voertuigen in het kader van de protesten van boeren en bouwers die woensdag op diverse plekken in Nederland plaatsvonden. Tijdens het begeleiden van de stoet reden zij door de Hanzetunnel, toen vanuit een busje dat voor de motoragenten reed met zwaar vuurwerk naar de agenten werd gegooid. Dat busje trok een aanhanger met daarop een bord waarop een tekst stond die te maken had met de bouwprotesten. In het busje werd door de politie illegaal vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen.

In het busje zaten drie mannen. Zij zijn alle drie aangehouden en ingesloten voor verhoor door de recherche. Het gaat om mannen van 20 jaar uit Voorthuizen 19 en 18 jaar uit Kootwijkerbroek. Gisteravond is bij alle drie de aangehouden verdachten in het belang van het onderzoek een huiszoeking verricht. In de woning van één van hen werd 22 zogenaamde ‘lupo’s’ in beslag genomen. In de bus werd eerder al een doos gevuld met 20 zogenaamde ‘nitraten’ gevonden. Dit vuurwerk is illegaal en veroorzaakt gevaar voor mensen, dieren en wat zich in de omgeving van de explosie bevindt.

Het vuurwerk veroorzaakte in de tunnel een versterkte knal en een luchtverplaatsing. Hierdoor raakten de motoragenten uit balans en ondanks hun gehoorbescherming en motorhelmen, liepen zij ook ernstig oorsuizen op. Daarom moesten de beide motoragenten naar het ziekenhuis om te worden behandeld aan hun letsel. In de komende dagen zal blijken hoe hun gehoor zich herstelt. Ze zijn flink geschrokken van dit geweld en zij hebben aangifte gedaan.

Getuigen
Bent u getuige van het incident in de Hanzetunnel? Beschikt u over beelden van het incident? Bent u gewond geraakt of heeft u gehoorschade opgelopen? Neem in alle gevallen contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan via 0800-7000.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.