Redactie 112 0 reactie(s) vr 24 januari 2020, 19:58

Inbrekerswerktuigen aangetroffen in auto tijdens controle in Ede

Laatste update: 23 aug 2021 17:29 uur

EDE – Donderdagavond hield de politie in Ede een actie welke erop gericht was om inbraken te voorkomen. Tijdens deze actie controleerden agenten een voertuig met daarin twee personen. Zowel de bestuurder als de bijrijder zijn bij de politie bekend ter zake vermogensdelicten, daarom besloten zij het voertuig en de personen te onderzoeken op bezit van inbrekerswerktuigen.

Tijdens dit onderzoek kwamen agenten erachter dat de bijrijder nog een celstraf open had staan. Tijdens de fouillering van deze persoon troffen agenten een bivakmuts, zaklamp en handschoenen aan. In het voertuig werden twee grote schroevendraaiers en nog een paar handschoenen aangetroffen. Agenten zagen dat één van de schroevendraaiers geprepareerd was om een inbraak te vereenvoudigden.

Beide personen zijn aangehouden voor het bezit van deze werktuigen. De gemeente kan nog een dwangsom aan beide personen opleggen.

Voorkom inbraak

De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door een bewakingscamera, elektronische beveiliging en goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op Betecom.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons