Redactie 112 0 reactie(s) di 28 januari 2020, 16:21

Passant vindt tasje met handgranaten in bos bij Ede

Laatst bijgewerkt: maandag 17:29 uur

EDE – Maandag 27 januari is er in het bos nabij de parkeerplaats aan de Rijksweg N224 in Ede, door een passant een tasje gevonden. Toen de vinder deze tas opende, zag hij tot zijn schrik dat er een aantal handgranaten in zaten. Omdat hij de tas met daarin de handgranaten niet onbeheerd achter wilde laten, pakte hij de tas, met inhoud op en verplaatste het een aantal honderden meters.

Hij kwam gelukkig op tijd tot de conclusie dat wat hij deed, extreem gevaarlijk was. Vervolgens heeft hij de tas weer rustig neergelegd en de politie gebeld. Ter plaatse hebben agenten de parkeerplaats afgezet en het onderzoek opgestart. Uit onderzoek van de Explosieve Opruimingsdienst van Defensie bleek dat het ging om een aantal zeer gevaarlijke handgranaten van Joegoslavische makelij. Deze handgranaten worden regelmatig aangetroffen in het criminele circuit en zullen daarom onderzocht gaan worden door het Nederlands Forensisch Instituut.

Let op!

Als je ergens explosieven aantreft of het vermoeden hebt dat het een explosief zou kunnen zijn. Blijf dan van het projectiel af en neem contact op met de politie. De politie raadt ten zeerste af om explosieven of projectielen op te pakken en te verplaatsen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.