Redactie 112 0 reactie(s) ma 17 februari 2020, 17:44

Man uit Ede moet Rolex, Maserati en gouden ring afstaan

Laatst bijgewerkt: maandag 17:28 uur

AMSTERDAM / EDE – De politie heeft donderdag 13 februari in Amsterdam twee mannen aangehouden ter zake witwassen en conservatoir beslag gelegd op een Maserati.

Een medewerker van de Amsterdamse Prioteam van het Team Openbaar Vervoer en een medewerker van de Landelijke Eenheid die bij dat team is gedetacheerd, zagen omstreeks 18.15 uur twee mannen die kennelijk bij verschillende geldwisselkantoren probeerden een aanzienlijk geldbedrag aan buitenlands geld om te wisselen in euro’s. Dat lukte soms wel en soms niet. Het is bekend dat vaak bedragen in buitenlandse valuta contant bij grenswisselkantoren worden omgewisseld om buiten het zicht van reguliere banken te blijven. Daarbij handelt het zich vaak om bedragen met een omgerekende waarde tussen de 2000 en 4000 euro. Om uiteindelijk een groot bedrag om te wisselen hopt men van wisselkantoor naar wisselkantoor. Dit omwisselen duidt meestal op witwaspraktijken.

Witwassen
Toen de mannen later in een auto stapten en weg wilden rijden werden ze door de agenten gecontroleerd. Daarbij zijn de twee mannen, een 34-jarige man uit Ede en een 36-jarige Nederlander die in Italië woont, aangehouden als verdachten van witwassen. Daarbij is een bedrag van iets meer dan 9000 euro in beslag genomen.

Beslag
Bij het controleren van de personalia van de beide verdachten bleek dat tegen de 34-jarige eigenaar van de auto, een Maserati, een strafrechtelijk onderzoek loopt en dat in verband met dit onderzoek conservatoir beslag gelegd kan worden op zijn bezittingen. Daarom is de auto, zijn Rolex horloge en een gouden ring van de verdachte in beslag genomen.

Schadevergoeding
Conservatoir beslag houdt in dat de staat beslag legt op het vermogen, of een deel daarvan, van de verdachte van een misdrijf, voordat er een uitspraak van de rechter is gedaan. Het beslag is een soort zekerheidsstelling op een eventuele schadevergoeding waartoe de verdachte uiteindelijk veroordeeld zou kunnen worden.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.