Redactie 112 0 reactie(s) do 20 februari 2020, 17:15

Dode bij zorginstelling Wageningen was bewoner

Laatste update: 23 aug 2021 17:28 uur

WAGENINGEN – De politie en het openbaar ministerie onderzoeken het incident met dodelijke afloop in een zorginstelling in Wageningen van donderdagavond 19 februari. De overleden persoon is een man, die in deze instelling woonde. Wat de oorzaak van het overlijden is, wordt onderzocht door de forensische opsporing.

Hierover worden betrokkenen en getuigen gehoord. Over het verloop van het onderzoek kan de politie op dit moment nog niets zeggen.

In de media veel gesproken wordt over het optreden van de politie. Zo wordt gesteld dat er meerdere malen met de politie is gebeld en dat dit pas op een later moment leidde tot inzet. De politie neemt dit zeer serieus omdat mensen moeten kunnen rekenen op de politie als men in nood is.

De politie is daarom een onderzoek gestart naar de professionaliteit van hun handelen. Dit onderzoek wordt verricht door de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten van de politie in de eenheid Oost-Nederland. Daarnaast doet de Rijksrecherche onderzoek naar het optreden van de politie.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons