Redactie 112 0 reactie(s) di 24 maart 2020, 16:13

Zware mishandeling in Lunteren houdt mogelijk verband met explosie bij horecabedrijf in Ede

Laatst bijgewerkt: maandag 17:27 uur

EDE / LUNTEREN – Een 27-jarige inwoner van Lunteren werd donderdagochtend 27 februari 2020 vanuit het niets aangevallen door twee onbekende mannen. Zij sloegen hem een aantal keer met honkbalknuppels, waarbij het slachtoffer ernstig gewond raakte.

Om 05.20 uur liep de man naar zijn bestelbus, die geparkeerd stond in de berm aan De Haverkamp. Ter hoogte van het elektriciteitshuisje daar kwamen de daders vanuit de bosjes op hem afrennen. Ze hadden allebei een honkbalknuppel en sloegen hem onder meer hard op zijn hoofd.

Ontploffing

Rond 04:45 uur op dinsdag 10 maart 2020 ontplofte in Ede zwaar vuurwerk bij een restaurant aan de Molenstraat. Gebleken is niet alleen dat het om intimidatie gaat, maar ook dat er waarschijnlijk een relatie is met de mishandeling van een 27-jarige man in Lunteren.

De man die verantwoordelijk is voor de explosie staat op bewakingsbeelden, net als zijn vermoedelijke handlanger. Voor en na het plaatsen en aansteken van het vuurwerk liepen zij samen door het centrum van Ede.

Dader op beeld

Bij het restaurant is de dader vrij duidelijk gefilmd. Hij had een bivakmuts op en droeg een lichtgrijze of witte hoody en een spijkerbroek. Te zien is hoe hij het zware, illegale vuurwerk tegen de ruit van de voordeur plakte. Zo’n twee minuten nadat de dader de lont aanstak en wegliep, volgde de explosie.

Intimiderend briefje

Een belangrijk aanknopingspunt in deze zaak is wat de man op de ruit plakte vóórdat hij met het vuurwerk aan de gang ging. Dat is een briefje met de intimiderende tekst: “Wat met jou broertje is gebeurt gaat nog veel erger met jou gebeuren. Betaal ons!!”

De eigenaar van het restaurant is de broer van de man die op 27 februari ’s ochtends vroeg ernstig werd mishandeld. Op de Haverkamp in Lunteren sloegen twee mannen met knuppels op hem in. Hoewel de daders de telefoon van het slachtoffer meenamen, vermoedde de politie al direct dat het niet om een straatroof ging. Het meer persoonlijke motief lijkt nu bevestigd door de intimidatie van de restauranthouder in Ede.

Mogelijke getuige Haverkamp

In het onderzoek naar het geweldsincident in Lunteren kan de politie u beelden laten zien van een mogelijke getuige. Rond het tijdstip van de mishandeling, die rond 05.20 uur plaatsvond, reed een lichtkleurige auto over de Haverkamp en in de directe omgeving. Mogelijk is dat een Opel Vectra.

De bestuurder van die auto kan iets hebben gezien van het incident. Was u het die daar reed of weet u wie dat kan zijn geweest, meld het alstublieft.

Getuigenoproep Ede

In het centrum van Ede liepen de dader en zijn vermoedelijke handlanger via het Bunschoterplein en de Grotestraat naar de Molenstraat. Hun terugweg ging via diezelfde locaties. Heeft u hen gezien, tussen circa 04.15 en 05.00 uur op dinsdag 10 maart, geef het door aan de politie.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.