Redactie 112 0 reactie(s) di 21 april 2020, 21:08

Brandweer Barneveld, De Valk en Ederveen in actie bij grote natuurbrand in Limburg

Laatst bijgewerkt: maandag 17:26 uur

HERKENBOSCH – De grote brand in Nationaal Park de Meinweg bij Herkenbosch in Limburg is nog niet onder controle. Hoewel er volgens een woordvoerder van de brandweer dinsdagochtend geen vlammen meer te zien zijn, smeult de brand nog na, en is er veel rook.

De brand brak maandagmiddag door nog onbekende oorzaak uit en verspreidde zich snel. Verschillende brandweerkorpsen uit Limburg en het aangrenzende Duitse grensgebied bestreden het vuur met groot materieel. Bluswagens reden af en aan om water naar het uitgedroogde natuurgebied te brengen. Ook werd een blushelikopter ingezet om het vuur te bestrijden. Vanuit onze omgeving is Barneveld, Ederveen, De Valk en Doorwerth naar de brand gestuurd.

Voor zover bekend raakte niemand gewond. De woordvoerder van de brandweer kon dinsdagochtend nog niet zeggen hoeveel hectare bos en hei aan de vlammen ten prooi zijn gevallen.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.