Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) ma 04 mei 2020, 16:15

Corona teststraat in Ede voor zorgprofessionals, personeel in basisonderwijs, kinderopvang medewerkers en jeugdtrainers

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:26 uur

EDE – De Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden richt in de afgesloten Exposium-ruimte van Pathé in Ede een tweede teststraat in. Hier kunnen vanaf woensdag 6 mei zorgprofessionals, personeel in basisonderwijs, kinderopvangmedewerkers en jeugdtrainers worden getest op corona.

Teststraat in Ede
Op 6 mei opent de GGD Gelderland-Midden een tweede teststraat in verband met het uitgebreide testbeleid. Sinds 6 april kunnen zorgprofessionals (buiten het ziekenhuispersoneel) met corona- klachten zich laten testen in de teststraat in Arnhem. Vanaf 6 mei kan personeel in het basisonderwijs, kinderopvangmedewerkers en jeugdtrainers zich laten testen, als zij klachten hebben.

Met de inzet van twee teststraten in de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden kan de GGD tegemoet komen aan de verwachte toenemende vraag naar testen.

Burgemeester Verhulst van Ede: “De locatie in Ede is dichterbij voor mensen die in het westelijk deel van de Veiligheids- en gezondheidsregio Gelderland-Midden wonen en goed bereikbaar vanaf de A12. En zo is er ruimte om meer groepen te testen.”

Veilig werken
Voorzitter Veiligheid- en Gezondheidsregio Gelderland Midden, Ahmed Marcouch: “Nu de kinderen weer aan het sporten zijn, de basisscholen en kinderopvang weer opengaan op 11 mei, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ook de leerkrachten, kinderopvangmedewerkers en jeugdtrainers veilig kunnen werken. Als ze klachten hebben, moet snel duidelijk zijn of ze besmet zijn of niet. Dan kunnen ze, als ze gezond zijn, met een gerust hart aan het werk. Mooi dat we daarom bij Pathé in Ede een nieuwe teststraat mogen inrichten. Zo komen we samen stapje voor stapje verder in de strijd tegen het coronavirus.”

Aparte ingang en eigen parkeergelegenheid
Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé: “Wij zijn blij dat we Pathé Ede belangeloos beschikbaar kunnen stellen als testcentrum. De testruimte heeft een eigen in- en uitgang en is volledig apart te betreden van de bioscoopzalen. Ook is er een eigen parkeergelegenheid. Wanneer onze bioscoop weer opengaat, kruisen testers en bezoekers elkaar dus niet. Met het beschikbaar stellen van onze locatie in Ede, kunnen wij een maatschappelijke bijdrage leveren aan de strijd tegen corona.”

Gewijzigd testbeleid sinds 30 april
Personeel in het basisonderwijs en de kinderopvang en, jeugdtrainers kunnen binnenkort getest worden. Binnen de beschikbare testcapaciteit is er ruimte om extra doelgroepen te testen. Het kabinet heeft op 21 april besloten dat vanaf 11 mei de basisscholen, buitenschoolse opvang, kinderopvang en gastouders weer opengaan. Organisaties in deze sectoren bereiden zich hierop voor. Met deze sectoren is afgesproken dat vanaf 6 mei het personeel zich bij klachten kan laten testen. Zo kunnen zij voordat de scholen en kinderopvang open gaan alvast laten vaststellen of zij met het coronavirus zijn besmet geraakt.

Sporten in de buitenlucht is voor kinderen inmiddels weer mogelijk. Jeugdtrainers kunnen daarom nu ook getest worden bij klachten. Voor jeugdtrainers gelden dezelfde regels als voor medewerkers in de sectoren van onderwijs en kinderopvang.

Sinds 6 april kunnen alle zorgmedewerkers die directe zorg verlenen aan patiënten of cliënten getest worden als zij minimaal 24 uur symptomen van COVID-19 (hoesten en/of neusverkouden en/of koorts) hebben. Ook mensen die een hoger risico hebben op ernstig verloop van COVID-19 kunnen getest worden. Daarnaast kunnen ook professionals bij de politie, brandweer en in handhaving en toezicht al getest worden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.