Redactie 112 0 reactie(s) ma 11 mei 2020, 23:46

Brandweer rukt groots uit voor schoorsteenbrand bij woning met rieten kap in Lunteren

Laatst bijgewerkt: maandag 17:26 uur

LUNTEREN – Maandagavond 11 mei is brand ontstaan in de schoorsteen van een woning aan de Loenhorsterweg in Lunteren. Volgens Alarmeringen Lunteren kwam de melding om 23:07 uur binnen.

Omdat het een woning met rieten kap betreft werd er opgeschaald naar Middel brand en kwam de brandweer met meerdere voertuigen ter plaatse. De brand is ontstaan in de schoorsteen van de woning maar sloeg over naar de kap. De rietploeg uit Kootwijkerbroek was ter plaatse naast de brandweer van Lunteren, Barneveld en Renswoude.

Volgens de woordvoerder van de brandweer heeft de brand een klein beetje in de kap gezeten, de brandweer was er op tijd bij en in samenwerking met de rietploeg kon erger voorkomen worden. Vervolgens is het kanaal nog geveegd met behulp van de hoogwerker. Hierna kon de brandweer omstreeks 00:30 uur weer retour naar de kazerne.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.