Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 26 mei 2020, 17:06

Komt er meer ruimte voor de terrassen in het centrum van Ede?

Laatst bijgewerkt: maandag 17:25 uur

EDE – Horecaondernemers, inwoners en ook wij als gemeenten zijn blij dat, als alles goed gaat, op 1 juni de horeca weer op kan starten en de terrassen weer open kunnen. Het is voor horecaondernemers nog een hele klus om hun zaak en terras zodanig in te richten dat de 1,5 meter afstand gewaarborgd kan worden. Daarom is burgemeester Verhulst met de accountmanagers van de gemeente Ede in gesprek gegaan met Koninklijke Horeca Nederland en de Stichting SBE.

Puzzel
Samen onderzoeken we welke ruimte er letterlijk is voor de terrassen. Kunnen we de bestaande terrassen tijdelijk wat groter kunnen maken? Of zijn er plekken in het centrum waar we extra ruimte voor uitbreiding van terrassen kunnen maken? Alles om te zorgen dat het normale aantal zitplekken ondanks de 1,5 meter regel toch behouden kan worden.

Een behoorlijke puzzel, dat zult u wel begrijpen. We moeten daarbij namelijk ook rekening houden met de veiligheid in het centrum, het winkelend publiek, de markt etc.

De gemeente Ede verwacht met een voorstel voor de kaders te komen. Hiermee kunnen ondernemers met een terrasvergunning aan de slag om hun terras volgens deze kaders in te richten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.