Redactie algemeen 0 reactie(s) di 26 mei 2020, 17:26

Samen met Burgemeester Verhulst maakte Handhaving Ede vandaag een statement tegen geweld richting handhavers

Laatst bijgewerkt: maandag 17:25 uur

EDE – Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de gemeente Ede moest zaterdag naar het ziekenhuis nadat hij een hoofdwond had opgelopen bij een aanhouding op de Posthoornstraat. Een andere handhaver kwam met kneuzingen aan hand en pols ook niet ongeschonden uit de strijd.

Handhaving Ede maken vandaag samen met Burgemeester Verhulst een statement tegen het geweld richting handhavers door het hele land.

Sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, neemt de druk op de boa’s steeds verder toe. Volgens de Nederlandse Boa Bond komt daar ook steeds vaker geweld bij kijken. De bond maakt zich daarnaast hard voor betere bewapening van boa’s om zichzelf te kunnen verdedigen. Nu hebben boa’s doorgaans alleen handboeien bij zich. De bond pleit ervoor boa’s uit te rusten met een wapenstok en pepperspray.

Edese boa’s beschikken al over een wapenstok en willen die graag houden.

“Bij onze werkzaamheden kunnen wij van alles tegenkomen, waarbij we het helaas niet altijd op kunnen lossen met een gesprek. Om onze taak goed en veilig uit te kunnen voeren moeten wij ook de juiste uitrusting hebben. Daarom pleiten wij na 20 jaar een wapenstok te hebben gedragen voor het behoud hiervan en vragen wij steun vanuit de minister!”

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.