Redactie 112 0 reactie(s) do 04 juni 2020, 16:00

Grote zoekactie in Otterlo na ANPR hit in Voorthuizen

Laatste update: 23 aug 2021 17:25 uur

OTTERLO – De politie heeft donderdagochtend een grote zoekactie in Otterlo op touw gezet. Reden daartoe was het feit dat de politie een auto die kort daarvoor achtervolgd werd, onbeheerd aantrof in de buurt van De Zanding.

Rond 06.20 uur werd het kenteken van de auto op een buitenweg in Voorthuizen opgemerkt door een ANPR-camera. Dat is een systeem dat de meldkamer alarmeert wanneer gezochte voertuigen worden gesignaleerd. Toen de agenten het voertuig wilde staande houden ging de auto er vandoor. Na een achtervolging trof de politie de bewuste auto in de buurt van De Zanding in Otterlo onbeheerd aan.

De politie was met meerdere voertuigen aanwezig in Otterlo in de hoop de verdachten alsnog aan te kunnen houden. Op alle uitvalswegen maar ook in diverse wijken stond een politieauto of -motor. Voor de zoektocht werd ook de politiehelikopter ingezet. Tot nu toe zijn er geen aanhoudingen verricht.

Benzine

Tijdens het onderzoek vonden rechercheurs spullen in de auto, mogelijk explosieven. Ook de brandweer was op de parkeerplaats aanwezig. Rechercheurs vertrouwden het niet en schakelden de EOD in. Die oordeelde dat er geen explosiegevaar was. In de zwarte Audi RS6 lag wel een voorraad benzine.

Het aangetroffen voertuig is in beslag genomen en wordt afgesleept.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons