Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 16 juni 2020, 18:17

Toe- en afrit A12 bij Ede in het weekend afgesloten

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:25 uur

EDE – De komende tijd vindt er een aantal werkzaamheden plaats in de buurt van de Poortwachter en de A12. Buurtbewoners en weggebruikers kunnen hier hinder van ondervinden. De afrit vanuit Utrecht en de oprit richting Arnhem aan de zuidzijde van de A12 bij Ede zijn het weekend van 19 juni afgesloten. Daarnaast vinden er in juni en juli avond- en nachtwerkzaamheden plaats die geluids- en trillingshinder kunnen veroorzaken.

De werkzaamheden vinden plaats omdat we werken aan beter bereikbaar Ede. De Parklaan gaat de A12 met de N224 verbinden. Door deze weg zijn woningen op de kazerneterreinen en het Enka-terrein straks beter bereikbaar. Ook ontstaat er hierdoor een betere verdeling van het verkeer in Ede.

Aan de zuidkant wordt de Parklaan via het kruispunt bij de Poortwachter verbonden met de A12. Om deze ontsluiting mogelijk te maken, moet de huidige toe- en afrit ‘omgeklapt’ worden. Aannemer Heijmans Infra BV werkt de komende periode onder andere aan de bouw van de nieuwe onderdoorgang voor de Maanderdijk. Deze tunnel komt onder de nieuwe afrit vanaf Utrecht en toerit naar Arnhem te liggen en zorgt ervoor dat de Maanderdijk bereikbaar blijft in de toekomst. Ook wordt er aan de Dr. W. Dreeslaan gewerkt om de afslag naar Arnhem te kunnen aanleggen.

Weekendwerkzaamheden
Vanaf vrijdagavond 19 juni 20.00 uur tot en met uiterlijk maandagochtend 5.00 uur wordt de rijbaan van de Dr. W. Dreeslaan richting Wageningen omgebouwd en wordt er gewerkt aan het viaduct Poortwachter. Verkeer van en naar Wageningen blijft gedurende het weekend in beide richtingen mogelijk over één rijstrook. De toe- en afrit aan de zuidzijde van de A12 (vanaf Utrecht en richting Arnhem) zijn het hele weekend afgesloten. De omleidingsroutes om Ede te bereiken of te verlaten zijn ter plaatse met borden aangegeven.

Avond- en nachtwerkzaamheden
Er komt een nieuw portaal (constructie waaraan matrix- en informatieborden boven de snelweg hangen) over de A12. Het bestaande portaal wordt weggehaald, omdat deze op de plek staat waar de nieuwe afrit van de A12 komt. Om het portaal te plaatsen worden er woensdagavond 24 juni tot uiterlijk 00:00 uur heiwerkzaamheden uitgevoerd. Deze werkzaamheden kunnen ernstige geluids- en trillingshinder geven. De overige werkzaamheden aan het portaal gedurende die nacht veroorzaken geen grote hinder qua geluid en trillingen. In verband met de benodigde werkruimte op de A12 mogen deze werkzaamheden enkel in de nacht worden uitgevoerd.

De nacht van 25 juni op 26 juni wordt gebruikt om nieuwe detectielussen in de hoofdrijbaan van de A12 te slijpen. Ook dit kan geluidsoverlast geven in de nacht. In de nacht van vrijdag 3 juli op zaterdag 4 juli wordt het bestaande portaal over de A12 verwijderd en het nieuwe portaal geplaatst. Dit geeft naar verwachting geen grote hinder qua geluid en trillingen. Omwonenden die het meest te maken krijgen met geluids- en trillingshinder hebben hierover een brief ontvangen. Wellicht zal er ook verderop in Ede geluid te horen zijn. Bij het werken aan de weg doet aannemer Heijmans er alles aan om de overlast te beperken, maar enige hinder is niet te vermijden.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.