Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 03 juli 2020, 17:44

Milieudelict geconstateerd tijdens onderzoek grondwaterkwaliteit de Belt Wekerom

Laatst bijgewerkt: maandag 17:24 uur

WEKEROM – De gemeente Ede doet regelmatig onderzoek naar de grondwaterkwaliteit rond stortplaats de Belt in Wekerom. Ook dit jaar is er een nieuwe monitoring uitgevoerd. Hierbij is op tien locaties het grondwater bemonsterd en geanalyseerd.

Verbetering grondwaterkwaliteit
De grondwaterkwaliteit is tussen 2018 en 2020 licht verbeterd. De gemeten concentraties in het grondwater zijn stabiel gebleven of afgenomen. Het gaat om concentraties van zware metalen, xyleen, naftaleen, fenantreen, chloride en chloorbenzeen. De gemeente voert deze monitoring om de twee jaar uit.

Milieudelict
Helaas is ook geconstateerd dat bij één van de locaties een benzine-achtige vloeistof in de bemonsteringsput is gegoten. Hierdoor is plaatselijk het grondwater verontreinigd. De gevolgen zijn beperkt gebleven tot het grondwater direct rond de peilbuis. De gemeente ruimt de verontreiniging op. Omdat er vermoedelijk sprake is van opzet en poging tot sabotage doet de gemeente ook aangifte van dit milieudelict bij de politie.

Rapport
De resultaten van het onderzoek worden gedeeld met de omwonenden van de Belt. Zij hebben regelmatig zorgen geuit over de grondwaterkwaliteit.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.