Redactie 112 0 reactie(s) za 04 juli 2020, 16:46

Mobiele Eenheid veegt demonstrerende voetbalsupporters van het 5 mei plein in Wageningen

Laatste update: 2 jaar geleden

WAGENINGEN – Tientallen voetbalsupporters demonstreerden zaterdagmiddag op het 5 Mei Plein in Wageningen voor meer vrijheid in de coronacrisis. Meerdere actievoerders zochten de confrontatie met de politie.

De Mobiele Eenheid heeft het plein met betogers rond 16.00 uur schoongeveegd, waarna tientallen demonstranten zich verspreidden door de stad. De politie zegt dat het gaat om een groep actievoerders ‘die de openbare orde wilden verstoren’.

De betogers toonden spandoeken met teksten als: ‘Vrijheidsstrijders’. Ze deden dat op het 5 Mei Plein, de plek waar aan het einde van de Tweede Wereldoorlog onderhandeld werd over de overgave van de Duitse bezetter.

De gemeente Wageningen zegt dat de demonstratie niet was aangekondigd. De groep is dan ook direct gevraagd te vertrekken. Wie daar niet naar luisterde, is aangehouden. Er zijn meerdere betogers opgepakt.

Stad overvallen

“Onze stad overvallen door demonstratie. Die was niet aangekondigd en zonder vergunning. Helaas zijn er heel veel mensen van geschrokken. Het is onder controle door goed optreden van de politie.” Aldus burgemeester Geert van Rumund.

Deel dit artikel

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Liever geen cookies voor gepersonaliseerde advertenties? Ga naar onze Privacy pagina en pas je keuze aan.