Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 12 augustus 2020, 22:00

Vissterfte in vijver aan de Reeënlaan in Lunteren

Laatst bijgewerkt: maandag 17:23 uur

LUNTEREN – Naar aanleiding van een melding over vissterfte in de vijver gelegen aan de Reeënlaan in Lunteren is een Controleur Sportvisserij van de gemeente Ede ter plaatse gegaan. Zij hebben direct geschakeld met Handhaving Ede en Waterschap Vallei en Veluwe de vis wordt zo snel mogelijk geruimd.

Momenteel is er een beheerder van het waterschap onderweg die de zuurstofwaarden in het water zal beoordelen en zonodig een beluchter (zuurstofpomp) te plaatsen. Wij verzoeken u ten strengste om de dode vis niet aan te raken, noch te ruimen. Dit ivm met een eventuele kans op botulisme. Laat uw honden NIET uit aan deze vijver en houd uw kinderen buiten de hekken. Momenteel kunt u stankoverlast ondervinden.

Update 21:51 uur
Waterschap is ter plaatse geweest en zal morgen dode vis ruimen. Ook is er een bericht geplaatst in de Whatsappgroep van de buurt in Lunteren zodat ook zij op de hoogte zijn.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.