Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 21 augustus 2020, 19:01

Nachtelijke werkzaamheden Poortwachter Ede

Laatst bijgewerkt: maandag 17:23 uur

EDE – Van 24 augustus tot begin oktober wordt er aan de weg gewerkt in de buurt van de Poortwachter en de A12. De werkzaamheden zijn noodzakelijk vanwege de aanleg van de Parklaan en groot onderhoud aan de A12. Buurtbewoners en weggebruikers kunnen hier hinder van ondervinden.

Nieuwe toe- en afritten
De Parklaan wordt via het kruispunt bij de Poortwachter verbonden met de A12. Daarom wordt de huidige toe- en afrit ‘omgeklapt’. Een belangrijke mijlpaal is de ingebruikname van de nieuwe toe- en afritten van de A12 op maandag 7 september 2020. Ondertussen wordt er gewerkt aan een tunnel onder de nieuwe toe- en afrit. De tunnel zorgt ervoor dat de Maanderdijk bereikbaar blijft in de toekomst. Aan de Dr. W. Dreeslaan wordt gewerkt om de afslag naar Arnhem te kunnen aanleggen en wordt een derde doorgaande rijbaan richting Ede gerealiseerd.

Werkzaamheden Dr. W. Dreeslaan (N781)
Van 24 augustus tot en met 3 september werkt aannemer Heijmans Infra BV aan de Dr. W. Dreeslaan. De werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd tussen 19.00 en 06.00 uur. Tijdens de werkzaamheden blijft het altijd mogelijk om vanuit Ede naar Wageningen en vice versa te rijden. Er is in de nachten maar één rijstrook in de rijrichting Ede beschikbaar. Van 31 augustus tot en met 3 september wordt het verkeer in de nacht door verkeersregelaars geregeld. Overdag vragen wij extra aandacht van de weggebruikers, omdat de rijstrookindeling voor verkeer in de rijrichting Wageningen die week per dag wijzigt.

Weekendafsluiting toe- en afritten A12
Vanaf vrijdagavond 4 september t/m maandagochtend 7 september worden de nieuwe toe- en afritten op de A12 aangesloten. De hoofdrijbaan van de A12 richting Arnhem is vanaf knooppunt Maanderbroek (A30) t/m afrit Oosterbeek (afrit 25) volledig afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de gele omleidingsborden. Op de Dr. W. Dreeslaan blijft het gedurende het gehele weekend mogelijk om vanuit Ede naar Wageningen te rijden en vice versa. Echter is er maar één rijstrook per rijrichting beschikbaar. Aannemer Heijmans doet er alles aan om de overlast te beperken, maar enige hinder is niet te vermijden.

Ede beter bereikbaar
De werkzaamheden vinden plaats omdat we werken aan beter bereikbaar Ede. De Parklaan gaat de A12 met de N224 verbinden. Daardoor ontstaat er een betere verdeling van het verkeer in Ede. Ook wordt Ede oost, waaronder de kazerneterreinen, het ENKA-terrein en het stationsgebied beter bereikbaar. Kijk voor meer informatie op parklaan.ede.nl.

Groot onderhoud A12
Naast deze werkzaamheden aan de Parklaan voert Rijkswaterstaat tussen 28 augustus en 5 oktober groot onderhoud uit op de A12 tussen Veenendaal-West en knooppunt Grijsoord in beide richtingen. Tussen 24 augustus en 5 oktober 2020 zijn er vijf weekenden delen van de snelweg afgesloten, zowel in de richting Utrecht als de richting Arnhem. Verkeer wordt omgeleid via overige snelwegen geleid en moet rekening houden met een extra reistijd tot 30 minuten.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.