Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 26 augustus 2020, 16:46

Botulisme in vijver aan de Niels Bohrstraat in Ede

Laatste update: 23 aug 2021 17:23 uur

EDE – Waterschap Vallei en Veluwe heeft in de vijver parallel aan de Niels Bohrstraat botulisme aangetroffen. De gemeente plaatst hier waarschuwingsborden. Vermijd contact met het water en laat honden niet in het water zwemmen of er van drinken.

Botulisme ontstaat door bacteriën die in stilstaand water bij hoge temperaturen groeien. Botulisme is een vorm van vergiftiging die vooral in de zomer slachtoffers maakt onder watervogels. Het gif verlamt de spieren en de vogels stikken of verdrinken.

Vermijd contact met zieke of dode dieren
Hoewel het type bacterie dat is aangetroffen niet gevaarlijk is voor de mens, moet men zieke en/of dode dieren altijd vermijden. Er bestaat een mogelijkheid dat de bacterie zich in de dode dieren vormt tot een gif dat wel gevaarlijk is voor de volksgezondheid. Ruim dode dieren niet zelf op, maar meld het bij het waterschap.

Waarschuwingsborden
De gemeente plaatst waarschuwingsborden bij de sloten. Mensen wordt aangeraden om contact met het water te vermijden en honden niet in de sloot te laten zwemmen of van het water te laten drinken.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons