Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 16 september 2020, 18:10

Corona Impact Monitor: meer onderlinge hulp in coronatijd

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:22 uur

EDE – Bijna een derde van de inwoners van Ede bood tijdens de coronaperiode méér hulp aan mensen in de directe omgeving. Het coronavirus heeft een sterke invloed op de sociale contacten van mensen. Vier op de vijf inwoners ervaart de veranderingen als negatief. Dit beeld komt naar voren in de eerste editie van de Edese Impactmonitor COVID-19. De monitor laat zien wat de invloed van het coronavirus is op de Edese economie en samenleving.

Cijfers én ervaringen
In het document heeft de gemeente de meest relevante, beschikbare gegevens samengevat op thema’s als economie, sport en cultuur en veiligheid. Wethouder Hester Veltman: ‘Niet eerder hadden we zo’n scherp beeld van onze gemeente in coronatijd.’ De Impactmonitor bevat naast cijfers ook verhalen van ondernemers, professionals en vrijwilligers. Zij vertellen ieder vanuit hun eigen ervaringen hoe corona hun leven en werk vaak ingrijpend heeft veranderd.

Belangrijk hulpmiddel
‘De monitor is een belangrijk hulpmiddel waarmee we trends en ontwikkelingen als gevolg van corona nauwgezet volgen. Dat helpt om als gemeentebestuur de juiste prioriteiten te stellen en keuzes te maken.’ aldus Veltman.

De eerste editie van de impactmonitor is bijgewerkt tot en met 20 augustus 2020 en is te vinden op ede.incijfers.nl.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.