Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 02 oktober 2020, 17:51

Mogelijk bruin water uit de kraan door werkzaamheden aan de drinkwaterleiding Ede-Zuid

Laatst bijgewerkt: maandag 17:22 uur

EDE – Vitens is gestart met werkzaamheden aan de drinkwaterleiding in de Willem Dreeslaan en Rembrandtlaan. De werkzaamheden duren in totaal ongeveer 10 weken. In die tijd zijn een aantal wegen beperkt toegankelijk en kan er bruin water uit de kraan komen.

 

Wat merkt u van de werkzaamheden?

Het is mogelijk dat uw straat, woning of winkel minder goed bereikbaar is in deze periode of dat u niet voor uw deur kunt parkeren. Een tijdelijke omleiding is voorzien voor auto’s die normaliter gebruik maken van de afrit van de Willem Dreeslaan naar de Rubensstraat. Dit duurt van 12 oktober tot en met 20 november.

Ook fietsverkeer langs de Willem Dreeslaan wordt tijdelijk omgeleid. Tot slot ontstaat hinder voor fietsers en voetgangers in de omgeving van het kinderdagverblijf Het Kabouterbos.

Ook kan de waterdruk lager zijn en kan het water soms een bruine kleur hebben. Bruin water is niet schadelijk voor uw gezondheid. In uitzonderlijke gevallen heeft u tijdelijk geen water. Dit kondigt Vitens van te voren aan met een kaartje bij u in de bus.

De firma BAM Infra Energie & Water voert de werkzaamheden uit in opdracht van Vitens.

Vervangen asbestcementleidingen

De leidingen die Vitens vervangt, zijn asbestcementleidingen. In de jaren ’60 was dit een veel gebruikt materiaal voor onder andere waterleidingen. Tegenwoordig gebruiken we kunststofleidingen. Bij het verwijderen van deze leidingen werkt Vitens met gecertificeerde aannemers die volgens wettelijke voorschriften de leidingen verwijderen. Dit kan betekenen dat medewerkers beschermende kleding dragen en dat er speciale containers worden geplaatst. Wilt u hierover meer weten? Kijk op de website van Vitens.

Tips bruin water:

Komt er bruin water bij u uit de kraan, dan raden wij u aan:

  • Te wachten met het gebruik van de wasmachine.
  • Laat voor gebruik de kraan eventueel doorstromen tot het water weer helder is.
  • Kijk voor meer informatie over bruin water op www.vitens.nl/bruinwater

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.