Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 18 november 2020, 19:09

1 miljoen subsidie voor sociale huurwoningen voor dak/thuislozen

Laatst bijgewerkt: maandag 17:20 uur

EDE – De gemeente Ede krijgt 1 miljoen euro subsidie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) . Dit geld gaat naar de verbouwing van leegstaande bedrijfspanden tot sociale huurwoningen en naar de begeleiding van de bewoners.

Ede is centrumgemeente voor maatschappelijke opvang en beschermd wonen. Dat betekent dat Ede in de regionale samenwerking met de gemeenten Barneveld, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel en Wageningen een regierol vervult.

Centrumgemeente Ede zorgt zo voor extra woonplekken met passende begeleiding voor dak- en thuisloze mensen, zodat mensen niet of zo kort mogelijk in de maatschappelijke opvang (zoals het Sociaal Pension) terecht komen. Op dit moment zijn er te weinig passende woonplekken.

De praktijk leert dat mensen na 2 jaar wonen met begeleiding kunnen doorstromen naar ‘gewone’ woningen, al dan niet met begeleiding. Dat biedt duidelijkheid en maakt dat mensen actief werken aan herstel.

De subsidie maakt de verbouwing van leegstaande panden naar sociale huurwoningen mogelijk.. Door de bijdrage van BZK kunnen deze verbouwde panden worden aangeboden als sociale huur. Dit zou niet mogelijk zijn zonder de bijdrage van BZK.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.