Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 18 november 2020, 19:11

Corona Impact Monitor: lichte toename werkloosheid en faillissementen

Laatst bijgewerkt: maandag 17:20 uur

EDE – De coronacrisis is nog niet sterk terug te zien in de werkloosheidscijfers en het aantal faillissementen in de gemeente Ede. Wel is er sprake van een lichte stijging. Dat komt naar voren uit actualisatie van de Edese Impactmonitor Covid-19. Deze monitor laat zien wat de invloed is van het coronavirus op de lokale economie en samenleving.

Werkloosheid
Op basis van de monitor is de verwachting dat de werkloosheid en het aantal faillissementen in 2021 verder zullen toenemen. ‘De steunmaatregelen doen hun werk maar het effect voor de lange termijn is nog onzeker.’ Aldus wethouder Leon Meijer.

Kwetsbare positie
Meijer: ‘Waar we ons met name zorgen over maken is dat vooral inwoners in een kwetsbare positie door de coronacrisis worden getroffen. Neem bijvoorbeeld mensen met een psychische kwetsbaarheid. Door de coronamaatregelen zijn werk, dagbesteding of andere activiteiten buitenshuis voor hen veelal weggevallen. Hiermee is structuur en contact met andere verdwenen. Bij sommige mensen leidt dat tot gevoelens van eenzaamheid en somberheid.’ Partijen in de sociale basis bundelen de krachten in het platform informele zorg en bieden inwoners in quarantaine waar mogelijk ondersteuning.

Toenemende druk
Een andere trend die de Impactmonitor laat zien is dat de druk op de maatschappelijke opvang en de gemeentelijke sociale teams door de coronamaatregelen is toegenomen. Meijer: ‘Het is goed dat we de actuele ontwikkelingen met behulp van de Impactmonitor nauwgezet kunnen volgen, daardoor kunnen we snel handelen als dat nodig is.’

De gemeente Ede heeft als een van de eerste gemeenten in Nederland een coronamonitor ingesteld. Daarin verzamelt de gemeente allerlei data die een indruk geven van de coronacrisis op het leven en het werken in de gemeente Ede.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.