Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 09 december 2020, 16:49

Veenendaler opgepakt voor beroving 18-jarige man uit Ede

Laatst bijgewerkt: maandag 17:20 uur

VEENENDAAL / EDE – De politie heeft dankzij alerte getuigen een 17-jarige Veenendaler aangehouden op verdenking van het beroven en verhelen van een scooter. Op woensdagavond 21 oktober werd een 18-jarige man uit Ede het slachtoffer van een beroving bij het Schrijverspark.

Het slachtoffer was rond 20.50 uur net afgestapt toen een persoon met een bivakmuts op hem bedreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De man uit Ede kon niet inschatten of het echt vuurwapen was en nam het zekere voor het onzekere. Daarop ging de berover er met de scooter van het slachtoffer vandoor.

Op donderdag 22 oktober kwamen twee alerte getuigen het politiebureau in Veenendaal binnenlopen. Zij gaven aan een gestolen scooter bij zich te hebben. Deze was online aangeboden en het tweetal herkende de scooter die de avond daarvoor onder dreiging van geweld was gestolen. Zij hadden zich voorgedaan als geïnteresseerde kopers en een proefrit geregeld. Daarop reden zij met de scooter direct naar het bureau. Agenten gingen op aanwijzing van de getuigen naar de Grote Pekken waar de 17-jarige verdachte stond te wachten. Bij het zien van de agenten ging hij ervandoor maar kon na een korte achtervolging te voet worden aangehouden.

Bij de verdachte werd een mes aangetroffen en in beslag genomen. Hij zit vast in verband met het onderzoek.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.