Redactie algemeen 0 reactie(s) za 16 januari 2021, 16:58

Aanhoudingen na incident in het Lunterse Buurtbos

Laatst bijgewerkt: maandag 17:19 uur

LUNTEREN – In het Lunterse Buurtbos in de omgeving van de Immenweg zijn zaterdagmorgen drie personen uit Litouwen aangehouden door de politie. Een onopvallend voertuig van de Landelijke Eenheid zag een auto een vakantiepark op rijden aan de Immenweg in Lunteren. Bij controle bleek het voertuig met valse kentekenplaten te rijden. Aldus een woordvoerder van de Landelijke Eenheid. Op het park sprongen twee verdachten uit de auto en vluchten. De bestuurder een 36-jarige man uit Litouwen kon na verzet en gebruik van pepperspray aangehouden worden. Naar de bijrijder is ruim een uur gezocht met onder andere een politie helikopter en veel politie eenheden.

Bergingsbedrijf Houterman heeft een auto afgesleept welke door agenten in beslag is genomen.

De politie helikopter vloog bijna een uur over het bosgebied tussen de Immenweg/Hessenweg en de Boslaan.

Vervolgens zijn agenten een onderzoek gestart omdat ze dachten dat de verdachten daar verbleven en kwamen uit bij een huisje op het landgoed. Na het aanroepen van twee mannen 30 en 31 eveneens uit Litouwen waren de mannen in allee haast spullen in de openhaard aan het gooien, één van hen nam daarna de benen maar kon snel aangehouden worden. Ook de tweede man is aangehouden. Na doorzoeking van het huisje vond de politie dure zonnebrillen en gesealde auto onderdelen. Of de vier mannen een relatie met elkaar hadden is verder niet bekend nog.

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.