Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) do 18 februari 2021, 17:52

Betaalbare woningen op de Kazerneterreinen met miljoenen van het Rijk

Laatst bijgewerkt: maandag 17:18 uur

EDE – Voor de realisatie en versnelling van betaalbare woningen op de Kazerneterreinen in Ede-Oost krijgt de gemeente Ede een financiële bijdrage van 3,5 miljoen euro van het Rijk. Dat is vandaag bekendgemaakt door minister Ollongren van Wonen (BZK).

“Dankzij dit bedrag kunnen we in deze woonwijk meer betaalbare woningen realiseren en de bouw hiervan ook nog eens flink versnellen. De druk op de woningmarkt in Ede en de regio Foodvalley is enorm hoog, dus we zijn blij dat we op deze manier een flinke financiële steun in de rug krijgen”, geeft wethouder Geert Ritsema aan.

Druk op de woningmarkt
Het Rijk heeft in totaal één miljard vrijgemaakt voor het versnellen van de bouw van betaalbare woningen via de Woningbouwimpuls. De toekenning volgt op de eerdere aanvraag van de gemeente Ede op een bijdrage uit dit fonds. Ede is daarmee één van de 28 gemeenten die in deze tranche een bijdrage hebben gekregen. Gezien de druk op onze woningmarkt willen we bouwen, bouwen en bouwen. Maar dan wel met oog voor de bijzondere kwaliteit van de omgeving en met voldoende betaalbare woningen. Dat stelt ons voor uitdagingen in de woningprogrammering. De bijdrage van het rijk komt ons hierin tegemoet.

Het geld uit de Woningbouwimpuls is onder ander bedoeld voor maatregelen die nodig zijn voor de realisatie van de wijk, zoals de ontsluiting van de wijk voor zowel fietsers en voetgangers als autoverkeer, maar ook de aanleg van groenstructuren en natuurinclusief bouwen. Door deze bijdrage aan de gehele businesscase kan de gemeente betaalbare woningbouw toevoegen.

Bijna 600 woningen erbij
De woonwijk Ede-Oost, dat bestaat uit de voormalige Kazerneterreinen, ligt strategisch naast intercitystation Ede-Wageningen en is daarmee van groot belang voor de hele regio Foodvalley. In totaal worden er de komende jaren een kleine 600 woningen gebouwd waarvan ruim 50% in het betaalbare huur- en koopsegment. De ambities op het vlak van mobiliteit, duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit liggen hoog in dit gebied met afwisselende hoogtes, cultureel erfgoed en beeldbepalende architectuur. Met de bouw van de eerste woningen wordt nog dit jaar gestart. Het vormt daarmee het essentiële sluitstuk van diverse prachtige nieuwe woonwijken in Ede-Oost.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.