Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) do 18 februari 2021, 17:53

Wethouder Jan Pieter van der Schans geeft startsein voor werkzaamheden Telefoonweg

Laatst bijgewerkt: maandag 17:18 uur

EDE – Met een graafmachine verwijderde wethouder Jan Pieter van der Schans vanochtend het eerste asfalt uit de Telefoonweg. Daarmee gaf hij het startsein voor de herinrichting van de Telefoonweg. De Telefoonweg is straks bedoeld voor bestemmingsverkeer naar Ede Centrum. Door het terugschroeven van de maximumsnelheid naar 30 km/u en een bijpassende inrichting krijgen fietsers en voetgangers meer ruimte.

30 km zone: rustiger, veiliger en groener
Vanaf eind 2021 is het een stuk rustiger, veiliger en groener op de Telefoonweg. Aannemer Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek maakte een 3D filmpje waarin je ziet hoe de Telefoonweg er precies uit gaat zien. Er komen tientallen extra bomen, plantvakken en parkeerplekken langs de rijbaan. De weg krijgt een frisse uitstraling met gebakken klinkers in plaats van asfalt. Een smallere rijbaan, bredere fietspaden, plateaus en zebrapaden helpen automobilisten om zich aan de nieuwe snelheid te houden.

Werkzaamheden
De Telefoonweg wordt opgeknapt van de Molenstraat tot aan de Stationsweg. Roseboom/ZON Transitie Support start in opdracht van Warmtebedrijf Ede met de aanleg van een warmteleiding tot aan de spoorwegovergang, die o.a. de Kolkakkerbuurt in de toekomst van warmte gaat voorzien. Begin maart gaat Dusseldorp in opdracht van de gemeente aan de slag met de herinrichting van de Telefoonweg. De aanleg van de warmteleiding loopt altijd een aantal weken voor op de aanleg van het nieuwe straatwerk, groenvakken en bomen. Het combineren van de wegwerkzaamheden en aanleg van de warmteleiding beperkt de overlast en bespaart kosten. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen is de nieuwe Telefoonweg eind 2021 klaar.

Wethouder Jan Pieter van der Schans: ,,Groener en gastvrijer. Dat is al enkele jaren onze aanpak in het centrum. Ik ben blij dat we nu ook aan de Telefoonweg aan de slag gaan en opnieuw een stukje Ede Centrum maken waar het prettiger wonen, winkelen en verblijven is.”

Planning
Tot de bouwvakantie wordt er gewerkt in 6 fases van de Molenstraat tot aan de spoorwegovergang. Na de zomer volgt het deel tussen de spoorwegovergang en de Stationsweg. Na afronding van een fase is dat gedeelte van de Telefoonweg klaar voor gebruik.

Bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden is er geen doorgaand verkeer mogelijk over de Telefoonweg. Voor doorgaand fiets- en autoverkeer worden omleidingsroutes ingesteld. Op omleidingsborden staan verwijzingen naar het Kuiperplein, het station Ede-Centrum en parkeergarage Hoogvliet Centrum/De Halte. Deze drie locaties blijven altijd bereikbaar.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.