Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 09 maart 2021, 17:13

Burgemeester verrast Iris en Fleur na werkstuk over Coronamaatregelen en jongeren

Laatst bijgewerkt: maandag 17:17 uur

EDE – Burgemeester René Verhulst verraste Iris en Fleur met een bezoek op school om ze te complimenteren met hun bijzondere profielwerkstuk. Het werkstuk dat zij in 2020 maakten, ging over Coronamaatregelen en jongeren. Hun aanbevelingen zijn meegenomen in de landelijke overleggen van de GGD.

Iris Meijwes en Fleur Oskam zijn in het schooljaar 2019-2020 gestart met het schrijven van een profielwerkstuk over de invloed van een virus (corona) op de maatschappij. Ze hebben een uitstekend werkstuk geschreven. De informatie hebben ze aangeboden aan het coronateam van hun school, het Pallas Athene College in Ede, en aan de veiligheids- en gezondheidsregio Gelderland Midden (VGGM).

Pallas Athene College Ede

Het coronateam van het Pallas Athene College heeft delen uit de aanbevelingen die in het werkstuk stonden gebruikt om de school tot een veiligere omgeving te maken voor leerlingen en personeel in deze tijd van corona. Daarnaast zijn Iris en Fleur een postercampagne gestart over het gebruik van mondkapjes door middelbare scholieren. De foto’s voor de posters hebben zij zelf gemaakt en ze stonden zelf model.

Veiligheids- en gezondheidsregio Gelderland Midden

De GGD wilde graag weten hoe jongeren over de maatregelen dachten en ging daarom met leerlingen en docenten van het Pallas Athene College in gesprek. Ook Fleur en Iris waren aanwezig tijdens de samenwerkingsbijeenkomst met de GGD. Zij konden hun expertise over het tegengaan van verspreiding van het coronavirus onder jongeren die ze hadden opgedaan tijdens het schrijven van hun profielwerkstuk, delen met de GGD.

“Het is heel goed dat jongeren zelf nadenken over Corona en hoe we ermee om kunnen gaan. Daarom vind ik het zo goed dat zij dit werkstuk geschreven hebben en ook uitgenodigd zijn om mee te praten over het beleid en de gevolgen. Het is goed om mét jongeren te praten in plaats over jongeren”, aldus een trotse burgemeester Verhulst

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.