Logo 112Ede

Redactie 112 0 reactie(s) do 11 maart 2021, 16:14

Brandweer druk met schade door lentestorm, boom valt op woning in Bennekom

Laatst bijgewerkt: maandag 23 aug 2021 om 17:17 uur

BENNEKOM – Het weer in Nederland verloopt vandaag erg onstuimig. Een kortdurende zuidwesterstorm trekt langs de westkust richting het Waddengebied. Vanaf een uur of vier vanmiddag is het dan allemaal weer voorbij. In het binnenland worden windvlagen met snelheden tussen 80 en 100 kilometer per uur verwacht. Tijdens dergelijke windstoten kan schade aan gebouwen ontstaan en kunnen bomen omwaaien of zware takken afbreken.

Een boom waaide door de storm om en kwam op het dak terecht van een woning aan de Bovenweg in Bennekom. Meerdere dakpannen zijn naar beneden gevallen en het dak onder de dakpannen is aanzienlijk beschadigd. Een boomstam is door het plafond naar binnengevallen, waarna een deel van de vloer op de tweede etage, vlak naast een kinderbedje, terecht was gekomen. De brandweer is gekomen en zal voor een veilige situatie zorgen.

De schade aan de woning is enorm en Stichting Salvage is gekomen om de bewoners bij te staan met de schade-afhandeling.

112 Bennekom

Meer artikelen over de inzet van hulpdiensten bij een brand in Bennekom lees je in onze categorie 112 Nieuws Bennekom. Alle 112 alarmeringen uit Bennekom kan je live volgen via 112 meldingen Bennekom.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.