Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) zo 14 maart 2021, 4:39

Bromfietser onder invloed van drugs crasht tijdens achtervolging door Ede

Laatst bijgewerkt: maandag 17:17 uur

EDE – Agenten zagen op de Spinderweg in Ede een bromfiets voorbij rijden. Wat opviel was dat beide opzittenden geen helm droegen. Toen wij achter de bromfiets reden was direct duidelijk dat de bestuurder niet wilde stoppen. Het werd een achtervolging waarbij de bestuurder grote risico’s nam om weg te komen van de politie en snelheden haalde van zo’n 70 tot 80 km/u. Hierbij pleegde de bestuurder ook meerdere verkeersovertredingen.

De politie kon, doordat er relatief weinig verkeer op straat reed, de achtervolging veilig voortzetten. De achtervolging begon op de Jachtlaan en leidde via de Klaphekweg, Veenderweg, Proosdijpark, Floreslaan, Proosdijerveldweg, Lunterseweg, Kernhemseweg tot aan de oversteek met de N224/Amsterdamseweg. Tijdens de achtervolging reed hij meermaals tegen de richting in over voetpaden, fietspaden en negeerde diverse rode verkeerslichten.

Bij de oversteek van de N224 met de Amsterdamseweg verloor de bestuurder de macht over de bromfiets waarbij hij een greppel inreed. Hierna kon de politie de bestuurder direct aanhouden.

De verdachte bleek onder invloed van drugs te hebben gereden en had bij zijn fouillering harddrugs en een verboden mes op zak. Daarnaast wordt hem artikel 5 van de wegenverkeerswet ten laste gelegd (gevaar en/of hinder veroorzaken). De bromfiets, de harddrugs en het mes zijn inbeslaggenomen voor onderzoek.

De bromfiets bleek op de rollerbank 80 km/u te rijden en was voorzien van een kenteken dat niet op dit apparaat behoorde. Al met al een waslijst aan zaken waarvoor proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.