Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 16 maart 2021, 18:41

Twee Pluimen voor Edese kinderen en jongeren

Laatst bijgewerkt: maandag 17:17 uur

EDE – De Pluim is een onderscheiding voor kinderen en jongeren die zich belangeloos hebben ingezet voor de samenleving of een bijzondere prestatie hebben verricht. Ook kan een Pluim worden uitgereikt aan kinderen of teams die nationaal of internationaal kampioen zijn geworden op het gebied van sport of cultuur.

De Pluimen gingen naar:

  • Kindercollege Ede heeft zich ruim twee jaar ingezet als ambassadeur voor de gemeente Ede. Lisa van der Burgh, Nora Kudair, Necati Özel en Max-Merijn Terpstra zijn heel betrokken bij hun leefomgeving. Ze hebben thema’s op gebied van gezondheid en bewegen opgepakt. Ook werkten ze mee aan mediacampagnes en openingen. Tijdens evenementen hadden ze een ceremoniële rol.
  • Vera Krah en Mirre Siegers ruimen plastic zwerfafval op. Ze willen dat er een veiliger en schonere leefomgeving ontstaat voor zowel mens als dier. Deze jonge afvalambassadeurs willen dat anderen ook zuinig zijn op de natuur. Ze vertellen hun verhaal en zorgen op deze manier voor bewustwording bij anderen. Ook stimuleren ze schoolgenoten om mee te helpen.    

 

Wie zaten in de jury?

  • Wethouder Leon Meijer, portefeuille Jeugdzorg;
  • Cemal Al, Teamchef politie Ede;
  • Mariam Chaoui, Malkander-Ede;
  • Charifa el Kaddouri, raadslid;
  • Sjonnie Maasdam, Sportservice-Ede;
  • Ümmünur Özel, voorzitter jongerenraad.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.