Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 16 maart 2021, 18:44

Gemeente Ede zoekt nieuwe kinderburgemeester en twee kinderwethouders

Laatst bijgewerkt: maandag 17:17 uur

EDE – De burgemeester en wethouders van Ede zijn op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester en twee kinderwethouders. Elke twee jaar wordt een nieuw Kindercollege gekozen. Zit je in groep vijf, zes of zeven van de basisschool dan kun je solliciteren naar deze hele bijzondere en eervolle functie!

Als je lid bent van het Kindercollege mag je twee jaar lang jouw ideeën vertellen aan het echte college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. Ook ben je te gast bij grote evenementen en herdenkingen zoals de Airborne, Heideweek, Avondvierdaagse en de uitreiking van de Kinderlintjes (Pluimen). Zo kom je meer te weten over hoe een gemeente werkt.

Boodschap van het oude Kindercollege
Kinderburgemeester Lisa van der Burgh en kinderwethouders Nora Kudair, Necati Özel en Max-Merijn Terpstra vormden samen het eerste Edese Kindercollege. Ze hebben zich ruim twee jaar ingezet als ambassadeur voor de gemeente Ede. Ze vertellen je in dit filmpje waarom jij je ook zou moeten opgeven.

Op pad met de burgemeester
Burgemeester Verhulst: “Niet alleen kun je er veel van leren. Het is ook gewoon heel erg leuk en gezellig. Zo gaat het Kindercollege af en toe met mij of een wethouder op pad om iets te bezoeken of te openen. Hoe bijzonder is dat! Ik kijk er in elk geval naar uit”

Vind jij het leuk om meer te leren over gemeente Ede en om jouw ideeën en die van je leeftijdgenoten met ons te delen? Meld je dan aan voor het Kindercollege!

Meer weten en aanmelden
Wil je meer weten kijk dan op www.ede.nl/kindercollege. Daar vind je ook een aanmeldformulier. Daarin vragen we bijvoorbeeld wie je bent, wat je hobby’s zijn en wat jouw ideeën voor gemeente Ede zijn. Inschrijven kan tot 10 mei 2021.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.