Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 17 maart 2021, 15:46

Veilig stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen in Ede

Laatst bijgewerkt: maandag 17:17 uur

EDE – Burgemeester René Verhulst bracht vanmorgen samen met Stephan Neijenhuis (gemeenteraadslid D66) zijn stem uit voor de Tweede Kamerverkiezingen. De heer Neijenhuis had de burgemeester uitgedaagd om te laten zien dat stemmen ook in coronatijd veilig mogelijk is.

“We hebben veel maatregelen genomen in en rond het stemlokaal. Zo zorgen we er samen voor dat we veilig en verantwoord kunnen stemmen en iedereen ook in de gelegenheid is om zijn stem uit te brengen”, aldus de burgemeester.

Gezondheidscheck voor alle kiezers en stembureauleden
Gaat u in een stemlokaal stemmen, dan moet u van tevoren een gezondheidscheck doen. Deze check bestaat uit enkele vragen over het coronavirus. U ontvangt de gezondheidscheck bij uw stempas. Doe de gezondheidscheck op de dag dat u gaat stemmen.

Als u een van die vragen met ‘ja’ moet beantwoorden, dan wordt u gevraagd om niet te gaan stemmen in het stemlokaal. U kunt dan via uw stempas iemand machtigen om uw stem voor u uit te brengen. Op de achterkant van uw stempas leest u hoe u dat doet.

Als u alle vragen uit de gezondheidscheck met ‘nee’ kunt beantwoorden, mag u naar het stemlokaal.

Bij de stembureauleden wordt een gezondheidscheck afgenomen. Zij zijn alleen stembureaulid als zij alle vragen met ‘nee’ hebben beantwoord.

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.