Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) za 20 maart 2021, 16:48

Wat zijn de beste auto’s van 2021?

Laatst bijgewerkt: maandag 17:17 uur

Elk jaar komen er natuurlijk nieuwe auto’s op de markt. In 2021 is dat uiteraard niet anders. Consumer Reports, een bekend magazine, heeft daarom een onderzoek gedaan om uit te zoeken wat de beste nieuwe auto’s zijn die dit jaar gekocht kunnen worden. Hieruit kan gehaald worden sedans niet meer zo populair zijn als in het verleden, het tijdschrift heeft namelijk niet één zo’n type auto opgenomen in de top 10. Sedans zijn namelijk helemaal ingehaald door SUV’s. Als je een auto wilt huren via EasyTerra dan zul je dus naar alle waarschijnlijkheid ook eerder kiezen voor een SUV dan een sedan. Mogelijk vind je in dit artikel je toekomstige vierwieler of het model waarvoor je kiest bij goedkoop auto huren als je op vakantie gaat. 

 

Mazda CX-30

Volgens Consumer Reports is de Mazda CX-30 een hele goede SUV die relatief compact is. Dit komt onder andere door de automatische zes versnellingsbak, waarmee het een tegengif is voor de vreugdeloze continu variabele tansmissies die veel gebruikt worden door rivalen aldus het tijdschrift. De CX-30 doet het bovendien veel beter dan de gemiddelde voorspelde betrouwbaarheid, zo blijkt uit de test van Consumer Reports. Sterker nog, het magazine heeft Mazda dit jaar als het best beoordeeld van alle merken die auto’s op de markt brengen in 2021. Hiermee is het flink gestegen ten opzichte van vorig jaar, namelijk drie plekken. De Mazda CX-30 zal tussen de 20 en 35 duizend euro gaan kosten als jij ook in zo’n auto wilt rijden over de Nederlandse wegen.

 

Toyota Corolla

Ben je op zoek naar een relatief kleine auto? Dat kan natuurlijk! Ook jij zult in 2021 dan zeker een goed model uit kunnen zoeken, zoals bijvoorbeeld de Toyota Corolla. Volgens de experts van Consumer Reports levert de Corolla van het Japanse merk een geweldig brandstofverbruik. Daarnaast heeft het ook meer standaard veiligheidsvoorzieningen, dit is zelfs het geval als je dit model van Toyota gaat vergelijken met een paar auto’s die twee keer zo duur zijn. Deze auto krijgt bovendien hoge cijfers op het gebied van de voorspelde betrouwbaarheid. Naast een traditionele versie van de Toyota Corolla kun je ook wat vriendelijker voor het milieu zijn door de hybride variant aan te schaffen. 

 

Toyota Prius

De Toyota Corolla is dus verkrijgbaar als een hybride, maar dit geldt ook voor de Toyota Prius. Consumer Reports noemt dit model een uitgebalanceerd totaalpakket dat jaar na jaar een ijzersterke betrouwbaarheid levert, wat dus ook niet anders is in 2021. Desondanks heeft het wel wat veranderingen doorstaan het afgelopen jaar. Zo heeft Toyota de Prius geïnnoveerd door opties als vierwielaandrijving toe te voegen. Ook de Prius Prime is hier een voorbeeld van. Dit is een plug-in hybride model. Met deze auto kun je veertig kilometer elektrisch rijden op een volle accu. Vervolgens wordt het normale benzine-elektrische hybridesysteem ingeschakeld, wat het voertuig zelf automatisch zal doen. Qua prijs is het vergelijkbaar met de eerder genoemde modellen.

 

Honda Ridgeline

Natuurlijk kan het ook maar zo dat je juist liever een pick-up wilt, waar de Honda Ridgeline een goed voorbeeld van is. Consumer Reports vindt dit model zeer innovatief. Zo heb je nu de mogelijkheid om een kleine aanhanger te trekken als je de Ridgeline aanschaft. Ook blinkt deze auto uit in het dagelijkse woon-werkverkeer, terwijl het ook nog eens ruimte biedt aan het gezien. Consumer Reports ziet de Honda Ridgeline dan ook de ster van alle compacte pick-ups, die door de industrie zelf vaak middelgrote pick-ups genoemd worden. De Ridgeline is wel een tikkeltje duurder dan de CX-30, de Corolla en de Prius, maar dat is logisch bij een pick-up. 

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.