Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) do 25 maart 2021, 15:39

Geen terrashuur in 2021 voor horecaondernemers in Ede

Laatst bijgewerkt: maandag 17:17 uur

EDE – Het college van Burgemeester en Wethouders heeft een speciaal maatregelenpakket vastgesteld om de horecaondernemers in Ede te ondersteunen. Het coronavirus raakt de horeca en andere ondernemers en instellingen in Ede hard. Het afgelopen jaar zijn er verschillende steunmaatregelen afgekondigd, maar het blijft zwaar. Aanvullend op eerdere maatregelen is nu voor 2021 specifiek gekeken naar de mogelijkheden om de horeca te ondersteunen. Belangrijk punt hieruit is dat er geen terrashuur betaald hoeft te worden dit jaar.

Burgemeester René Verhulst: “Al gaan de terrassen nog open deze zomer – wat ik hoop en waar ik wel vanuit ga – er hoeft dit jaar niet voor betaald te worden. We weten dat ondernemers er alles aan doen om in deze bizarre tijden hun hoofd boven water te houden. We waarderen deze eigen verantwoordelijkheid en de initiatieven die we zien, maar het is voor veel horecaondernemers niet altijd mogelijk het alleen te doen. Daarom hebben we als college van B&W besloten om een speciaal maatregelenpakket voor de horeca vast te stellen.”

Het maatregelenpakket voor de horeca bestaat uit verschillende onderdelen. Deze zijn onder te verdelen in drie hoofdthema’s, te weten terrassen, horecapanden en belastingzaken. Koninklijke Horeca Nederland wordt per brief geïnformeerd over de maatregelen.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.