Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) di 30 maart 2021, 17:14

Steun voor Edenaren die door coronacrisis woonkosten niet meer kunnen betalen

Laatst bijgewerkt: maandag 17:17 uur

EDE – Inwoners van de gemeente Ede die door de coronacrisis zijn teruggevallen in hun inkomen kunnen een tegemoetkoming in hun woonkosten aanvragen. De regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is bedoeld om mensen te ondersteunen voor wie de bestaande steunmaatregelen geen of te weinig hulp bieden. De hoogte van de tegemoetkoming bedraagt maximaal € 500 per maand.

Lasten voor wonen
Wethouder Hester Veltman (Werk en Inkomen): “We zien dat de steunpakketten hun werk doen maar ook dat er mensen zijn die nét buiten de boot vallen. Inwoners die nog wel een inkomen hebben, maar als gevolg van de coronacrisis hun vaste lasten voor wonen niet of niet helemaal meer kunnen betalen. Deze mensen willen we met de TONK-regeling ondersteunen.”

Daling in inkomen
Met de tegemoetkoming wil de gemeente voorkomen dat mensen die hun huur of hypotheek niet meer kunnen betalen, een beroep moeten doen op de bijstand of in het uiterste geval zelfs hun huis moeten verlaten. Huishoudens met een daling door de coronacrisis van meer dan 25% van hun netto-inkomen en een beperkt eigen vermogen, komen in aanmerking. Voor deze regeling maakt het niet uit of iemand werkzoekend, in loondienst of ondernemer is. Op www.ede.nl/tonk staan de precieze voorwaarden en informatie over de hoogte van de tegemoetkoming.

Aanvragen
De TONK is met terugwerkende kracht aan te vragen voor de periode van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021. Aanvragen kan vanaf 6 april via www.ede.nl/tonk.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.