Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) do 01 april 2021, 17:36

Dak- en thuislozen blijven langer in noodopvang PMT-gebouw

Laatst bijgewerkt: maandag 17:17 uur

EDE – Het College van B en W heeft besloten de tijdelijke noodopvang in het PMT-gebouw te verlengen tot 1 september 2021. Wethouder Geert Ritsema: “Deze opvang is geopend om ervoor te zorgen dat in Ede niemand tegen zijn wil op straat hoeft te slapen”.

Uit de cijfers blijkt dat de overlast van dak- en thuislozen is afgenomen sinds de huidige Noodopvang open is. Daarnaast is de gemeente wettelijk verplicht om dak- en thuislozen op te vangen, op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Eerder, op 3 november 2020, besloot het college om het PMT- gebouw aan te wijzen als meest geschikte locatie voor de tijdelijke noodopvang van dak- en thuislozen voor de winterperiode 2020/ 2021 tot 15 april 2021. De datum van 15 april 2021 was gekoppeld aan de verkoop en verbouwing van het pand.

De verbouwing en verkoop heeft echter vertraging opgelopen, in verband met een onderzoek in het kader van de Flora- en Faunawet. In deze periode kunnen de geplande werkzaamheden aan het PMT- gebouw niet plaatsvinden. Dit biedt mogelijkheden voor de verlenging van de noodopvang binnen het PMT- gebouw.

Sinds de coronacrisis is daar de landelijke richtlijn Maatschappelijke Opvang bijgekomen. Het ministerie van VWS verzoekt gemeenten om aan daklozen opvang te bieden. Door de Noodopvang te continueren komt de gemeente Ede tegemoet komen aan dit verzoek.

Om overlast in de wijk zoveel mogelijk te voorkomen blijven de maatregelen van kracht zoals begeleiding voor de tijdelijke bewoners, extra toezicht en de inzet van beveiliging. Wijkbewoners zijn vandaag via een brief geïnformeerd.

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.