Redactie algemeen 0 reactie(s) di 06 april 2021, 17:26

Muurschildering blikvanger in opgeknapte Marktstraat

Laatst bijgewerkt: maandag 17:17 uur

EDE – Het transformatorhuisje aan de Marktstraat in Ede wordt door kunstenaar Klaas Lageweg voorzien van een grote muurschildering. Het kunstwerk brengt meer kleur in het voorheen wat fletse straatje en maakt onderdeel uit van een opknapbeurt voor de hele steeg.

Klaas Lageweg
Klaas Lageweg is niet voor het eerst actief in Ede. Hij maakte eerder al het werk ‘SILOWL’ op één van de silo’s van de Riedel-fabriek. Astrant heeft hem gevraagd nu ook het huisje aan de Markstraat te verfraaien. Ook in dit werk staat de natuur centraal. De komende dagen wordt een groot hert zichtbaar op de muur.

Marktstraat
De steeg in de Marktstraat is één van de vele straten die in het kader van het programma ‘Levendig Centrum’ onder handen worden genomen. De nieuwe bestrating sluit aan de op de Grotestraat en tegen de blinden muren komt groene begroeiing. Wethouder Jan Pieter van der Schans: ,,De Marktstraat is het niet het meest in het oog springende straatje in het centrum, maar het wordt door fietsers heel veel gebruikt om bij het voetgangersgebied in het centrum te komen. Daarom verdient ook deze straat een opknapbeurt en heeft het met dit nieuwe kunstwerk een mooie blikvanger.”

Deel dit artikel

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.