Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) vr 09 april 2021, 15:14

Defensie oefent met Hercules transportvliegtuigen boven de Ginkelse Heide

Laatst bijgewerkt: maandag 17:17 uur

EDE – Van 12 tot 23 april 2021 oefent Defensie met C-130 Hercules transportvliegtuigen boven Nederland, België en Duitsland. Het oefengebied is onder andere boven de Ginkelse Heide. Meer informatie over de vliegbewegingen kan je lezen op deze website.

Waarom vliegt de C-130 Hercules zo laag? Is dat niet gevaarlijk?
De bemanning van de C-130 Hercules traint soms in het laag en snel landen. Deze manier van vliegen is nodig om personeel en materieel in gebieden met vijandelijke dreiging te krijgen. Om dreiging vanaf de grond te vermijden kan de gezagvoerder vanaf grote hoogte snel dalen en landen. En het kan nodig zijn om buiten het radarbeeld van de vijand te blijven en daarom op lage hoogte een landingsbaan te naderen. Veiligheid staat altijd voorop, niet alleen voor de bemanning en inzittenden, maar zeker ook voor de omgeving. Tijdens de vlucht houdt de bemanning van de C-130 zich aan alle luchtvaartregels en neemt geen risico bij dit soort naderingsoefeningen.

Locatie

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.