Redactie algemeen 0 reactie(s) wo 14 april 2021, 19:19

Simac Ladies Tour in de Heideweek Ede

Laatst bijgewerkt: maandag 17:17 uur

EDE – Op dinsdag 24 augustus 2021 zal de proloog van de Simac Ladies Tour in Ede plaatsvinden. De Heideweek, gemeente Ede en Courage Events slaan de handen ineen om in augustus een mooi wielerspektakel neer te zetten.

Burgemeester René Verhulst: “Als burgemeester van Ede ben ik trots dat we weer een mooi wielerevenement in onze gemeente kunnen verwelkomen. Tijdens de Heideweek kunnen we genieten van de proloog van de Simac Ladies Tour. En met ons ook de rest van Nederland, want de wedstrijd wordt uitgezonden op tv. Het is de belangrijkste etappewedstrijd in Nederland voor vrouwen.” Wethouder Peter de Pater vult hierop aan: “Dit evenement brengt ook weer de fietsmogelijkheden in en rondom Ede onder de aandacht. Zowel de MTB-routes als het recreatieve fietsen. En ik ga ervan uit dat het ook Edenaren enthousiast maakt voor de wielersport en stimuleert om zelf te gaan bewegen. Dat houdt je fit en gezond”. Het evenement wordt georganiseerd door Courage Events die bewust heeft gekozen voor Ede met haar natuurschoon en goede infrastructuur.

Covid-19
Vanwege de maatregelen rondom COVID-19 is het even afwachten hoeveel publiek erbij kan zijn. Met de organisatie is afgesproken dat het in ieder geval een publieksevenement voor de Edese inwoners moet worden, anders wordt het een jaar uitgesteld. Natuurlijk zorgen we dat inwoners en ondernemers zo min mogelijk last hebben van de wedstrijd. Als de tour doorgaat, organiseren we tijdig informatieavonden over de route en wat de wedstrijd betekent voor het verkeer en de bereikbaarheid. Ook via onze gemeentelijke kanalen geven we straks duidelijke informatie. Burgemeester Verhulst: “Ik hoop dat we in de Heideweek, na een periode waarin door de pandemie niet of nauwelijks vertier is geweest, weer kunnen genieten van dit soort evenementen.”

Deel dit artikel

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.