Logo 112Ede

Redactie algemeen 0 reactie(s) do 06 mei 2021, 17:27

Chinook maakt voorzorgslanding op het Wekeromse Zand door technische storing [video]

Laatst bijgewerkt: maandag 17:16 uur

WEKEROM – Een Chinook helikopter heeft donderdagmiddag een voorzorgslanding gemaakt op het Wekeromse Zand in Wekerom. De helikopter was bezig met een vlucht vanuit Stroe naar de Ginkelse Heide in Ede, als onderdeel van een oefening met drie helikopters. Om 13:30 uur ontstond er een technisch probleem aan het toestel. Daarop werd besloten de Chinook aan de grond te zetten. De helikopter landde op het Wekeromse Zand. In het toestel zaten zeker tien personen.

Het ministerie van Defensie doet verder onderzoek naar de toedracht van het incident en laat het toestel ter plekke repareren. Ondertussen is er een tweede chinook geland. En is er een technisch team uit Gilze-Rijen aanwezig om het probleem te verhelpen.

De helikopter wordt bewaakt door enkele eenheden van de Koninklijke Marechaussee totdat de bewaking van de Koninklijke Luchtmacht ter plaatse is. Men hoopte aanvankelijk de helikopter vandaag nog te kunnen repareren maar inmiddels is bekend dat dit niet meer gaat lukken.

Video

Reacties

Reageren op dit artikel is niet meer mogelijk

Ook interessant

Weersverwachting Ede

Volg ons

Volg ons

Copyright © 112Ede
!

Ads

Advertenties worden geblokkeerd

Oeps! Onze advertenties worden geblokkeerd. Dit vinden wij jammer, want dankzij de advertenties is deze website gratis toegankelijk.

Steun ons alsjeblieft door deze Adblock-extensies of -software uit te schakelen.

Browsers als Firefox en DuckDuckGo staan soms te strikt ingesteld waardoor onze website niet goed werkt. Pas deze instelling aan of zet onze website op de whitelist.